Biz Hindistan'dan gelen ve Türkiye'de farklı farklı illerde olan Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde okumakta olan ve aynı zamanda mezun olup şimdi üniversitelerde eğitim görmekte olan öğrencileriyiz. Biz, 2020 yılında hepimiz bir araya gelerek ULUSLARARASI HİNDİSTAN EĞİTİM, KÜLTÜR & YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (HAKYAD) derneğimizi kurduk. 2022 yılında Derneğimizi resmileştirdik. Grubumuzda toplam da 40 kişi bulunmaktadır.
(HAKYAD) ULUSLARARASI HİNDİSTAN EĞİTİM, KÜLTÜR & YARDIMLAŞMA DERNEĞİ'in amacı kimsesiz yetimlerin bütüncül gelişimine yönelik çalışmak ve kendi kaderlerini tayin edebilecek liderler yetiştirmektir. Tüm bunları, samimi ve yetkin bir öğretim düzey altyapı eşliğinde kaliteli bir eğitimle gerçekleştirmeyi kadrosu ve üst amaçlamaktayız. HAKYAD'ın vizyonu, Akademik eğitim ile birlikte dini eğitimi de vermektir. Okulumuzdan mezun olan her çocuk, çeşitli kurumların ve kuruluşların kurucuları ve liderleri olmalarını amaçlamaktayız.
Kaliteli eğitime kolay erişim yoluyla, dezavantajlı çocukları eğiterek ve beceri kazandırarak kapsayıcı gelişimi teşvik etmektir. Özellikle de temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan toplumun en fakir kesimlerinden başlayarak yeterli imkanlara sahip olmayan öğrencilere beşeri bilimler, coğrafya, tarih, ekonomi, sosyoloji, güzel sanatlar, siyaset bilimi, matematik ve sağlık ve beden eğitiminin yer aldığı ICSC Müfredatı doğrultusunda kaliteli eğitim sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra dini eğitim almalarını da amaçlamaktayız. Simanchal, Bihar Eyaletinin en yoksul bölgesi olması nedeniyle temel ihtiyaçları karşılamak büyük problem olmaktadırlar, bu nedenle HAKYAD, dengeli beslenme ve kişisel bakım ve sağlıkla ilgili ihtiyaçları da karşılamayı amaç edinmektedir. HAKYAD olarak misyonumuz, çocuklarımıza bütünsel bir gelişim sağlayacak iyi beslenme, giyim, sağlık tesisleri ve diğer gerekli tüm olanakları sağlamaktır.
a) Seemanchal bölgesi, Nepal ve Bangladeş'in sınırına yakın olan Bihar'da bulunmaktadır. Beş ilçeden oluşan karayla çevrili bir bölgedir; Purnea, Katihar, Kishanganj, Araria ve Supaul. Bölge, eyaletin ve ülkenin en geride kalan bölgesidir.
b) Seemanchal'daki Müslüman nüfusun %47'si Müslüman iken, Bihar eyalet çapındaki Müslüman nüfusu %17'dir. Bihar'da müslümanlarin Nüfusu 10.8 milyon ve Seemanchal bölgenin müsluman nüfusu 5.5 milyon. Seemanchal'ın beş semtindeki Müslümanların oranı; Kishanganj: 68%, Katihar: 44,5%, Araria: 43%, Purnea: 38,5% ve Supaul 19%.
c) Bu bölgeler aynı zamanda fakirlik oranın en yüksek olan bölgeler arasında yer almaktadır. Bizim yerleşik bulunduğumuz bölgede özellikle müslüman nüfusu yoğun olduğu için Hindistan Devleti bu bölgeyle fazla ilgilenmemektedir. Devlet okullarında herhangi bir eğitim verilmemektedir, öğretmenler ise sadece yoklama için gelip gitmektedirler. Öğrenciler ise sadece devlet sınavlarına girebilmek amacıyla sadece isimlerini yazdırmak için bu okulları kullanmaktadırlar. Tüm bu nedenlerle de bu bölgelerde en çok ihtiyaç duyulan temel konu eğitimdir denilebilir. Çünkü devlet okullardan herhangi bir şekilde yeterli eğitim imkanları sunulamamaktadır. Müslüman nüfusun çoğunluğu çeşitli günlük işlerde çalışmakta yada başka şehirlere gidip buralarda tekstil sanayii gibi ucuz işçilik gerektiren işlerde çalışmaktadırlar. Bizim bulunduğumuz bölgede hiçbir müslüman devlet memuru da bulunmamaktadır sadece belirli sayıda Müslüman öğretmen bulmak mümkündür çünkü imkanlar çok kısıtlı olduğu için öğrenciler Medreseden sadece dini eğitim alıp Medreseyi bırakıp çalışmaya mecbur kalıyorlar. Müslümanların memur olarak varlık gösterememelerinin sebebi ise müslümanlar sadece halkların açtığı medreselerde okuyabiliyor ve sadece dini eğitim alabiliyorlar bu nedenle de devletin tanıdığı akademik eğitimden mahrum kalıyorlar.
d) Beş ilçenin (Araria, Supaul, Purnea, Kishanganj ve Katihar) ortalama okuryazarlık oranı, Bihar'ın %64 iken Simanchal bölsesinde sadece %35'tir.
e) Genel eğitim açısından bölge az gelişmiş statüdedir. Pothia Kishanganj, yalnızca Hindistan'da değil, tüm Asya'da da okuma ve yazma oranı en düşük olan bölgesidir. Seemanchal'da neredeyse okul ve kolej yoktur. Simanchal'da yaklaşık 11 milyon nüfus için yalnızca iki kolej bulunmaktadır. Tıp ve mühendislik eğitimi veren herhangi bir okul bulunmamaktadır.